Exotiska klänningar och glada smörgåsar i Fellingsbro!

SPF Seniorerna bjöd nyligen in till visning av vackra klänningar. På köpet bjöds även på glada smörgåsar.  Det visade sig bli en mycket lyckad kombination.
Mary Andersson från Valskog följde med sin man till Saudiarabien när han arbetade där, även Mary arbetade där som lärare. Kvinnor i arbetslivet där är inte vanligt, det är männen som tjänar pengarna och kvinnorna handlar upp dem.

Mary blev fascinerad av alla vackra klänningar som blev uppsydda åt fruar till rika män. När kvinnorna tröttnade på kreationerna kunde Mary komma åt att köpa många av dessa. Priset på en klänning var rena reapriset allt från 10:- upp till 100:- omräknat i svenska kronor.

Fint hantverk

Här i Sverige har vi ju inte så många tillfällen att använda så vackra skapelser (om vi inte är kompisar med kungahuset förstås). Istället för att låta klänningarna hänga i en garderob hemma i garaget ville Mary visa upp dem.
Så nu åker Mary och sju väninnor från Valskog runt och visar klänningarna. Klänningarna är ett fantastiskt hantverk, sydda av indiska män.

Mary Andersson

Mary visade inte bara upp klänningar, hon berättade med stor inlevelse hur det är att leva och bo i Mellersta Östern, vilket man som vanlig turist aldrig kommer i närheten av.

Bara att lyda

På tal om kläder så berättade Mary att det inte var lätt i början att klä sig rätt. En arabisk man talade om för Marys man när hon inte var rätt klädd, så att han fick rätta till det med henne osv. Det var bara att rätta in sig i ledet och lyda, annars blev mannen bestraffad för att han inte bestämde över sin fru.

Det finns många lagar och regler att följa, om man bryter mot mot dessa och blir ertappad, är det bara att lämna landet inom 24 timmar. Mary hann med att berätta mycket om Saudiarabien mellan klänningsbytena, då det inte var helt lätt för damerna att hitta rätt i alla tygvinklar och volanger. Bra programpunkt av Fellingsbro SPF som även bjöd på kaffe och glada smörgåsar.

 

 

 

 

 

About Elias ben Salem 255 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.