Vilken nationaldag! Fantastisk!

Foto: Cai-Åke Pertoft
Dagens huvudpersoner Maria Larsson och Robert Kayongo på väg. Foto: Cai-Åke Pertoft

Nationaldagsfirande vid Hembygdsgården gick i integrationens tecken.

Vid Olofsborg samlades klockan 13.00 föreningar för parad med fanor genom samhället till hembygdsgården under ledning av Frövifors musikkår. Vår landshövding Maria Larsson och Rotarys stipendiat Robert Kayongo  åkte efter med häst och vagn körd av Anna Kallionpää.

Dagens talare Maria Larsson hade tänkt komma i sin småländska folkdräkt. När hon dagen innan skulle ta fram den fann hon bara skorna och en skjorta. Vid ett samtal med dottern framkom att hon hade lånat dräkten för att överraska Maria men av någon anledning blev det inte av – någonting kom emellan – och tyvärr visste dottern inte var den fanns. Maria lugnade oss med att den nu var återfunnen och lovade att till nästa gång skulle hon ha full kontroll över den.

Karl-Arne Löthgren överlämnar med varm hand ”Fellingsbrokudden” till Maria Larsson. Foto: Lena Kallionpää

Maria hyllade på ett fantastiskt trevligt och intressant sätt nationaldagen med betoning på integration där Fellingsbro fick många smickrade omnämnanden. Nedan kan ni själva lyssna till Marias tal. Hembygdsföreningens ordförande Karl Arne Löthgren överlämnade en lammskinnskudde från Balsta som minne från dagen. Baksidan är tyg av samma typ som fellingsbrodräkten.

 

Foto: Cai-Åke Pertoft

Torsten Baeckström, ordförande Rotary, delade ut årets stipendium till Robert Kayongo som på ett fint sätt tackade för utmärkelsen. Mer om detta i artikeln Tillsammans kan vi göra världen bättre! Ska vi börja här i Fellingsbro?

Besökarna hade möjlighet att titta in i husen och se samlingsutställningen från gamla Oppboga bruk och bildarkivets fotoutställning om Oppboga.

Vi som var med om denna nationaldag fick en dag att minnas med glädje!

 

About Elias ben Salem 156 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.