Fellingsbro Orientering fixar integrationen

Foto: Johan Wretenberg

I orienteringsklubben i Fellingsbro gör man många spännande resor tillsammans. Det är nog det som gör att man både lär sig hitta kontrollerna i skogen och varandra mycket bra.

Fellingsbro orientering har en fantastiskt bra samverkan mellan  etablerade fellingsbroare och  nyanlända som kommer från många hörn av vår jord. När deras barn påhejade av klasskamrater kommer till orienteringen kräver klubben att även föräldrarna ska vara med.

Varje år har klubben lyckats finansiera  en resa till Skara Sommarland. En resa som alltid är mycket omtyckt och uppskattad.

John Martinsson.

När vi frågar John Martinsson, ordförande i orienteringsklubben, hur det har gått i år svarar han:

– När orienteringsklubben i år hade möte med länsidrottsförbundet berättade vi bland annat om hur vi de senaste åren har åkt med buss till till Skara Sommarland för att deltaga i Sommarlandssprinten. På stående fot beslutade de då att sponsra orienteringsklubbens resa i år.

I år gick den av stapeln söndagen den 3 juni. 50 orienterare, stora som små, tog  bussen 05:30 från Resecentrum så det var naturligtvis många trötta ansikten men alla var i god tid och vid gott mod för de visste vad som väntade under dagen.

08:15 anlände gruppen till Skara och eftersom alla var väl förberedda  var det inga bekymmer att komma till start 08:30.

När alla fullföljt sin orientering väntade en hel dag med bad och andra aktiviteter, så när hemresan avgick 16:00 var det ett gäng glada och nöjda orienterare som lämnade Skara och hoppades på en ny resa nästa år. Resan hem gick i John blunds tecken och vi anlände Fellingsbro kl 19:00.

About Elias ben Salem 156 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.