Modevisning för fastekampanjen på Ekbackens gamla skolmatsal i Fellingsbro

Onsdagen den 4 april gick  Näsby-Fellingsbro pastorats årliga modevisningen av stapeln. Den arrangerades av kyrkans internationella arbete till förmån för fastekampanjen. Medverkande var Titt-in (Lindesberg), Behagfullt (Arboga) samt Garn och väv mix i byn (Fellingsbro).

Kyrkans välkomstkommitté, Susanne Persson, Britt Östman och Maggan Persson, tog varmt hand om gästerna. Samtliga bord var  fyllda av glada kvinnor som med stor förväntan såg fram emot modevisningen. Det var över hundra besökande.

Helena Björzén

Komminister Helena Björzén började kvällens övningar med att tala om Fastekampanjen 2018. Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan handlar om att du ska få tid för eftertanke.

När katastrofen har inträffat är den omedelbara hjälpen naturligtvis synnerligen viktig. Det kommer en tid därefter där man måste lägga fokus på det psykosociala arbetet – från att överleva till att leva.
Från att få tillgång till det absolut nödvändiga, som mat och vatten, till att få kraft till att komma tillbaka till ett normalt liv.

Med dessa tankeväckande ord följde modevisning och väldigt trevlig samvaro.

 

 

About Elias ben Salem 88 Articles

Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör.
Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet.
Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.