Familjeorientering med bil – onsdagen den 28 mars 18:00

16 ekipage med stigfinnare i åldrarna 7 till 80 år deltog i marsupplagan av familjeorientering med vanlig personbil, mopedbil eller traktor. Trots köbildning var det ingen säker strategi att följa efter bilen framför.

Kartor delades ut över banan som gick runt Fellingsbro. Den var 32 km lång och hade 14 kontroller. I loppet deltog 16 startande ekipage med blandad ålder från 7 till 80 år.

Henning Baeckström

Henning Baeckström gick igenom instruktionerna. Två glada personer i varje fordon startade varannan minut från sockenstugan med en klar uppmaning att följa trafikreglerna. Efter loppet påpekade några att det kanske var lite för kort tid mellan starterna, för det blev lätt köbildning.

Men att följa bilen framför var kanske inte alltid så smart. Den kanske inte var en medtävlare. Men även om man missade kontrollerna så var det inte hela världen. Det viktigaste är att ha roligt.

Vi frågar Anna Wilhelmsson hur har det hade gått?

Pokaler för de tre klasserna

– Stämningen var på topp både före och efter. Vinnarna blev i seniorklassen Andreas och Astrid Fäldt, i ung kartläsare Kajsa Ryman och i moped/traktor Lukas Eriksson och Teodor Wisén. Vi avslutade kvällen med fika och många skratt och diskussioner om banan.

Nästa tävling planerad i november 2018. Då hoppas vi på ännu flera startande.

Till sist ett tack till Solhems handelsträdgård, Motorbolaget och Hemköp för de mycket fina och uppskattade priserna.

 

 

 

About Elias ben Salem 152 Articles

Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör.
Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet.
Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.