Påskkäringen störtar i Ullersätter!

På väg till Ullergården och strax innan "katastarofen".

Nu är det dags för nya hyss i Ullergården i Ullersätter.
– Påskkäringen störtar och det blir en del förvecklingar. Men allt löser sig till slut med barnens hjälp, säger Cajsa Carlsson, en av de ansvariga för ”Äggjakt i påskens tecken” som äger rum på Ullergården den 24 mars.

”Äggjakt i påskens tecken” riktar sig till barn i alla åldrar och ser ut att kunna bli en rolig start på påskfirandet.

Var är ni mina hönor?

– Det börjar ju med att den stackars påskkäringen störtar utanför Ullergården. Då tappar hon bort alla saker hon har i sin korg. När barnen hjälper henne att leta efter dem träffar de på en skadskjuten kråka som krockat med påskkäringen. Dessutom träffar de en galen tupp som står och galer galet eftersom han tappat bort sina hönor. Barnen hjälper tuppen att hitta dem men då visar det sig att hönorna har tappat bort sina ägg så barnen får leta rätt på dem också, säger Cajsa som själv har en roll som höna.

– Allt slutar med att barnen går in på Ullergården och får hjälp med att måla påskkort.

Av Cajsas beskrivning att döma blir det en påskupplevelse utöver det vanliga. Vill man kan det även bli dubbelt så roligt eftersom det blir två ”äggjakter”, en kl 10.00 och en kl 11.30 den 24:e mars.

Vill man delta i ”Äggjakt i påskens tecken” anmäler man sig till Cajsa Carlsson (073 833 21 13) eller Ulla Karlsson (070 390 27 27). Priset för att vara med är 30 kr per barn.

About Arne Wikström 226 Articles

Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.