Minimässa om ekonomi och föreningsutveckling

Det blir fullt hus i Ekbackens gamla skolmatsal i Fellingsbro på minimässan om föreningsekonomi nu på tisdag. Drygt tio utställare kommer att bjuda på matnyttiga tips om hur man som förening kan utveckla såväl sina betaltjänster som sin förenings ekonomi. Det är Länsstyrelsen i Örebro som håller i arrangemanget och det börjar kl 17. 00. Kom i tid, en och annan överraskning blir det!

Josefin Eklund berättade om mässan i Fellingsbro på sockenstämman.

– Vi vill uppmärksamma att Fellingsbro är ett verkligt föreningstätt område. Därför arrangerar vi denna minimässa där man kan få tips om hur man kan utveckla föreningens verksamhet och ekonomi. Det handlar bland annat om var och hur man kan söka ekonomiskt stöd, säger Josefin Eklund, länsstyrelsen, som är en av de utställningsansvariga.

Klockan 17.00 drar det hela igång. Då kommer Irja Gustafsson, kommunalråd i Lindesberg, att inviga mässan. Därefter blir det en presentation av utställarna och om vad de kan hjälpa föreningarna med. Efter det är det fritt fram att gå runt och fråga om råd om hur man får råd att utveckla sin förening. Behöver man samla kraft inför det kan man börja med en fikapaus. Kaffet är gratis.

Goda råd

Thyra och Hjördis är två av ”rådgivarna” på minimässan.

Minimässan håller öppet till 20.00. Innan dess kommer det säkert en och annan överraskning eftersom  Fellingsbros egna prima primadonnor ”Thyra och Hjördis” kommer att lägga beslag på uppmärksamheten och scenen någon gång, eller fler, under mässan. Kanske blir det något om att ”goda råd är alltid dyra medan inga skämt är någonsin för billiga”. Kul blir det!

Det här är de företag och organisationer som deltar vid minimässan i Fellingsbro:

Bergslagens Sparbank, Lindesbergs kommun, region Örebro län, Coompanion, Leader Mälardalen, Hela Sverige ska leva, ABF, Studieförbundet Vuxenskolan, Länsstyrelsen Örebro län, Nerikes Allehanda, Örebro läns idrottsförbund, Siftelsen Sparbanken, Fellingsbro Hembygds- och fornminnesförening och det nybildade Fellingsbro Sockenråd.

Här han du se hela programmet.

About Arne Wikström 205 Articles

Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.