Grattis Sebbe!

En bild på när någon lägger "lillen" intill ett bouleklot

Årets stipendiater till prins Bertils minne har utsetts av Svenska Bouleförbundet. Naturligtvis är en av dem från Fellingsbro.
– Grattis Sebbe Kallionpää!

En bild på Sebastian "Sebbe" Kallionpää som precis kastar iväg ett klotHan blev utsedd till årets boulejunior 2017 med motiveringen:

”Att som debutant i ett junior-VM skjuta fina 35 poäng i precisionsskytte, sluta på sjunde plats i kvalet och elfte plats totalt är mycket bra.”

”Han har under året vuxit enormt både på och utanför boulebanan och mognat väldigt mycket i sitt sätt att agera, både i spel och rent allmänt. Det har varit en ren fröjd att ha med Sebastian att göra under året och detta lovar väldigt gott inför framtiden tillsammans med denna härliga person.”

Väldigt fina ord.

– Jo, säger Sebastian själv.

– Det känns väldigt fint.

Med äran och de fina orden följer även pengar, tiotusen kronor.

– Ja det är fantastiskt.

Vad ska du göra med dem?

– Jag vet inte ännu, så jag kommer att spara dem.

Och fortsättning följer för Sebbe och boulespelet. Närmast i Borås i början av januari. Då avgörs tävlingen ”Fyrlingen”.

About Arne Wikström 313 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.