Mia räddar korvfesten!

Sista matchen för säsongen har spelats på Sörbyvallen, eller Lars Olof Lindh Arena. Därmed är det sorg för alla sanna älskare av Sörbyvallens delikatesskorv. Men då – när nöden är som störst – dyker hon upp som ett ljus i höstmörkret och som ur tomma intet: Mia Järpenberg.

Hon har laddat upp i korvlådan. Ketchup- och senapsflaskorna står på parad och korvbrödsbagaren är förvarnad. Eftersom serveringen ligger i direkt anslutning till ishallen passar den något vanvördiga definitionen av varmkorv in, en ”slang med senap och halka”.

Glatt slänger Mia fram en korv med bröd i serveringen på Fellingsbro idrottsplats. God är den! Vinterkorven är räddad. Den är smakgaranterad.

Korvfesten kan fortsätta!

About Arne Wikström 195 Articles

Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.