Nu kan även du som är över 70 år vaccinera dig mot covid-19

När Region Örebro län idag släppte in de som  är över 70 år för vaccinering så gick tiderna åt på en gång. Några hann anmäla sig. Du som inte hann får vara flitig. Logga in med jämna mellanrum på 1177 för att öka dina chanser. Du som har tips om när tiderna släpps kan gärna skicka in en liten notis till elias@fellingsbro.se så att vi kan förmedla det på fellingsbro.se.

Från Region Örebro kommer följande information.

Från och med nu (onsdag 31 mars) öppnar Region Örebro län tidsbokningen också för dig som har fyllt 70 år. Det kan vi göra eftersom de allra flesta över 75 år nu är inbokade för sin första dos av vaccinet. Den digitala bokningen är nu stängd för personer som ännu inte har fyllt 70 år.

Du som är 70 år eller äldre kan välja att boka genom att använda e-tjänsten på 1177.se eller att ringa.
Så här gör du för att boka vaccination mot covid-19 (1177.se)

Telefonbokning gäller för dig som inte har fyllt 70 år men tillhör de grupper som erbjuds vaccin nu

Du som tillhör de grupper som erbjuds vaccin nu men ännu inte har fyllt 70 år kan inte längre boka tid digitalt via e-tjänsten på 1177.se utan ska ringa telefonnummer 019-602 80 00.

Anledningen till att vi inför åldersspärren i tidbokningen är för att hindra personer som inte tillhör målgruppen att tränga sig före i vaccinationskön och för att kunna ge de äldsta och sköraste vaccin först, enligt Folkhälsomyndighetens direktiv.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?
 

About Elias ben Salem 1131 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.