Socknens egna söner eldar upp stämningen i Fellingsbro

Det traditionella fyrverkeriet ersätts av en eldsprakande show av cirkus Utophia vid årets valborgsmässofirande i Fellingsbro. Bakom cirkus Utophia står bl a Zack Segelström och Simon Laakso. De är bygdens egna söner och gycklarbegåvningar. Zack bodde i Fellingsbro under hela sin grundskoletid. Simon bor här nu! Till sin hjälp kommer de att ha Liselott Segelström. De kommer att bjuda på en show att minnas!

Zack Segelström

Det är drygt 15 år sedan som Zack drog igång cirkus Utophia i Arboga. Med sina gycklare far han land och rike runt och uppträder på bl a marknader och medeltidsdagar. Det handlar om cirkus och variete samt inte minst en färgsprakande och fartfylld eldshow. Var de än uppträder lockar de publik och får stor uppskattning. Många har säkert sett dem när de uppträder på Medeltidsdagarna i Arboga.

Det är den färgsprakande och fartfylld eldshowen vi får se i Fellingsbro. Hur lång och intensiv den blir beror bl a på vädret men att det kommer att bli eldslukning och jonglering med brinnande facklor är helt klart.

– Vi brukar hålla på i ca 20 minuter och jag tror och hoppas att det blir både intressanta och spännande minuter. Jag lovar att vi ska göra vårt bästa! säger Zack.

Att det är en eldshow som ersätter det tidigare fyrverkeriet i samband med Valborg är ingen tillfällighet.

– Fyrverkerierna blir alltmer ifrågasatta ur miljösynpunkt. Det är också väl känt att de skapar stora problem för många hundar och hundägare. Därför tänkte vi att det är dags att vi förnyar oss i Fellingsbro och satsar på något nytt, d v s eldshowen. Förhoppningsvis är det början på en ny tradition. Och inte blir det sämre av att det är socknens egna söner som står för förnyelsen och eldshowen, säger Karl Arne Löthgren, ordförande i Fellingsbro hembygds- och fornminnesförening.

About Arne Wikström 320 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.