Nu öppnar Ängebykyrkan igen

Ängebykyrkans församling Hemvägen Fellingsbro

I och med nya besked från Folkhälsomyndigheten är det nu möjligt att samlas upp till 50 personer med smittsäkert avstånd. Det innebär att Ängebykyrkan på söndag kan samlas till gudstjänst igen.

– Vi har visserligen sänt andakter på Youtube varje vecka, och det är ju bra, men ändå – det går inte upp mot att komma tillsammans på en plats som vi nu får göra.

Kyrksalen är nu möblerad så det finns anvisade platser. Kyrkvärdar är på plats för att kunna visa tillrätta för den som behöver, så ingen ska behöva känna oro för att delta i gudstjänsten.

– Vi uppmuntrar till att komma i ganska god tid före klockan 11 då gudstjänsten börjar, säger Mats Byrén.

– Då kan man smita in utan att det uppstår någon trängsel vid ingången. Sedan avslutar vi gudstjänsten med stilla musik så man kan sitta kvar en stund i bänken innan man går ut, så att vi inte heller får någon trängsel då.

Något kyrkkaffe blir det dock inte under de fyra söndagarna i juni.

Vi får se hur det ser ut med smittläget längre fram, just nu är vi glada över att få träffas, be och sjunga tillsammans.

I Ängebykyrkan blir det gudstjänster kl 11:00 alla söndagar i juni. Från och med juli kommer man att inbjuda till ”trädgårdsgudsjänst” utomhus på olika platser.

Länkar:

Församlingens facebook: www.facebook.com/angebykyrkan

Församlingens hemsida: www.angebykyrkans.se

Kontaktmejl: info@angebykyrkan.se

About Elias ben Salem 1170 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.