Fira Valborg tillsammans – på distans

Valborgsfirandet är inställt i Fellingsbro, Lindesberg med flera ställen. Men tappa inte modet utan passa på att ta till vara det utbud som finns. Det blir visserligen så fysiskt men bättre på nätet än inte alls. Här följer vad som Örebro kan bjuda på.


Den ljusnande framtid är vår! Ta del av det traditionella valborgsfirandet från Örebro slott på valborgsmässoafton klockan 21.00. Tillsammans hälsar vi våren välkommen med körsång, vårtal och digitala fyrverkerier i Örebros största valborgsfirande, som i år sänds digitalt.

– I denna tid är det viktigare än någonsin att få känna samhörighet och fira in våren och ljuset tillsammans! Vi hoppas därför att du väljer att fira valborg med oss – vi på Örebro slott och ni hemma hos er, säger Fredrik Berglund, konstnärlig ledare för Valborgsmässofirandet i Örebro 2021.

Tusentals örebroare samlas varje år för att sjunga in våren tillsammans vid det stämningsfulla valborgsfirandet vid Örebro slott. På grund av coronapandemin firade vi tillsammans digitalt i fjol. Även detta år bjuder Örebro universitet, Länsstyrelsen i Örebro och Örebro kommun på ett digitalt firande som sänds på valborgsmässoafton från Örebro slott.

Klockan 21.00 den 30 april startar sändningen av valborgsfirandet inifrån Örebro slott som traditionellt bjuder på vårhälsningar, fyrverkerier och sång och musik av Örebro studentsångare under konstnärlig ledning av Fredrik Berglund. Årets vårtal hålls av Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet.

Alla är välkomna att följa programmet på den här hemsidan eller via Facebook. Evenemanget kommer också att teckenspråkstolkas.

Det kommer inte att tändas någon valborgsmässobrasa utanför slottet.

Du som deltar i valborgsfirandet på distans får gärna dela med dig av ett foto från din valborgsmässoafton på Instagram eller Facebook. Tagga bilden med #distansvalborg.

Samla den närmaste familjen, tänd grillen och känn dig varmt välkommen att fira in våren tillsammans i en gemenskap med hela Örebro!

Valborgsmässofirandet i Örebro 2021 är ett samarbete mellan Örebro kommun, Länsstyrelsen i Örebro län, Örebro studentsångare och Örebro universitet.

Här hittar du en nyhet om Valborgsmässofirandet i Örebro 2021.

Till eventet på Facebook

Till eventet på Facebook

About Elias ben Salem 1131 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.