Majblomman har gjort entré på ett coronasäkert sätt

I år säljs 2020 års fysiska majblommor och 2021 års digitala majblomma parallellt

Coronapandemin stoppar mycket – men inte majblomman.  Insamlingen har övergått till coronasäker form.

På majblommans hemsida kan man läsa:

Äntligen majblommeförsäljning!

Smittsäkra webbutiker och samarbete med ICA-handlarna när Majblomman gör comeback efter pandemin. Drottningen först ut i blombutik på nätet!

Den 15 april kl 12.00 gick startskottet för alla barn som ska sälja majblommor. De orange-rosa blommorna som sparades när 2020 års insamling ställdes in kan då äntligen beställas.

Försäljningen sker via tusentals blombutiker, online. Varje barn har sin egen webbshop och majblommorna levereras direkt hem till köparen. Barnens försäljning pågår 15 april – 2 maj. 

Under hela maj månad kan man köpa Majblommans pin från 2020 hos ICA-handlare runt om i landet. Försäljningen är en fortsättning på ICA-handlarnas stöd till Majblomman som inleddes med en rekordstor donation 2020.

2021 års djurmönstrade digitala majblomma får alla som bidrar till insamlingar, som företag och privatpersoner kan starta på Majblommans hemsida

– Under pandemin har Majblomman på nära håll sett hur barnen vi finns till för betalar ett högt pris. Den ekonomiska krisen slår först och hårdast mot barn som redan lever i fattigdom. Majblommans arbete är viktigare än någonsin och det känns så hoppfullt att vi trots allt hittat ett sätt att genomföra en insamling i år, säger Tove Lindahl Greve – generalsekreterare.

På följande länk kan du läsa om dem som skapade årets majblomma.

Hana från Uppsala skapade årets majblomma

Majblomman Frövi/Fellingsbro
Ann-Marie Naulén Lundin Ordförande , säger:

– Bakgrund: Majblomman är Sveriges äldsta barnrättsorganisation, och Majblommor har i princip sålt varje år sedan början av 1900-talet. Alla har vi säkert minnen av egen försäljning som barn, eller köp av vissa blommor som vi tyckt är finare än förra årets.

Koncepter har varit det samma alla år, dvs barn hjälper barn genom försäljning under en kort period under  våren. För att få detta att fungera finns det på många orter i Sverige en lokal förening, och i Lindesbergs kommun har vi en lokalförening Frövi/Fellingsbro som delar ut medel till barn med behov i området Vedevåg, Frövi och Fellingsbro. Familjer ansöker genom att fylla i en blankett som finns på www.majblomman.se, och vår förening tar emot ansökningar 4 ggr/år och fördelar medel beroende på hur mycket pengar vi har och utifrån Majblommans centrala riktlinjer för bidrag.

Aktuellt: Utifrån pandemiläget kan inte barnen sälja majblommor i år på trditionellt sätt, vilket naturligtvis gör att vårt inflöde och ekonomi är lång under det normala. För att ändå försöka upprätthålla möjlighet för familjer med behov

Mailadress är: majblomman.frovi.fellingsbro@hotmail.com

Majblomman Frövi Fellingsbro

Bidra till Majblommans arbete lokalt.

Du kan även Swisha en gåva nu! Varenda krona bidrar till Majblommans arbete mot barnfattigdomen i Sverige.

Swisha nu!

Här kommer aktuell QRkod och swishnumret  QRkoden blir rätt direkt. Om man väljer swishnumret är det : 1239019076, och för att det ska komma till Majblomman Frövi/Fellingsbro måste man skriva dit DI-LKV251.

About Elias ben Salem 1131 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.