Höhässjning vid Bergaby smedja lördagen den 23 juli 10.00

Bild från Pixabay

I det gamla Fellingsbro var hässjning någonting som de allra flesta kunde och gjorde. Anledningen var att höskörden skulle föda djuren under hela vintern. Därför fick alla hjälpa till när vädret var gynnsamt så att man hann skörda, torka och köra in hö av hög kvalitet.

I stället har bönderna satsat på ensilagesäcker, eller UFO-kapslar som de populärt brukar kallas.
Den 23 juli har du möjlighet att få uppleva höhässjning vid Bergaby smedja. 10.00 startar hässjningen under ledning av Stig Lennartsson.

Ta gärna med egen högaffel/räfsa och kaffekorg.

Förutsättningen är att vädret är ok då ställs hässjningen in.

About Elias ben Salem 1495 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.