​Fotografera kulturarv – och delta i världens största fototävling

Artikel från Lindekultur som säkert fångar många fotografers nyfikenhet. Fellingsbro socken är väl försedd med intressanta minnesmärken.

FacebookLinkedInTwitterLadda ned som PDF

I varje län, i varje kommun finns det något kulturarv att fotografera. På många håll i Sverige finns det dessutom monument som aldrig har fotograferats. Ta tillfället i akt under kulturarvsdagen (11-13 september) och ge dig ut och ta bilder som du kan tävla med i Wiki Loves Monument – världens största fototävling.

Tävlingen går ut på att fotografera kulturarv – och vad passar väl bättre i dessa Coronatider än att som utflykt upptäcka kulturarvet i ditt närområde?

Genom att vara med och tävla bidrar du till att synliggöra det svenska kulturarvet, du lär dig kanske nya saker om ditt område eller de områden du besöker, och du har chans att vinna fina priser!

Wiki Loves Monuments är en internationell fototävling med syfte att genom Wikimediaprojekten, främst Wikipedia och Wikimedia Commons, lyfta fram minnesmärken över hela världen. Alla kan delta. Genom att bidra med foton till tävlingen hjälper du till att bevara den svenska kulturskatten och att dela med av den via internet till andra svenskar och till resten av världen.

Under september månad kan du ladda upp hur många bilder du vill från minnesmärken och byggnader som du besökt med kameran. Bilderna behöver inte vara tagna i september, men för att delta i tävlingen måste de laddas upp under september månad. Deltagande bilder ska laddas upp med mallen {{Wiki Loves Monuments 2020|SE}}. Efter sista september kommer tävlingsjuryn att bedöma bilderna och välja ut de tio bästa svenska bilderna, som får gå vidare till den internationella finalen.

Kulturarvsdagen firas hela helgen

Foto: Från vänster: Bengt A Lundberg. Eric Juhlin, (CC BY). Pixabay, CC0 (CC BY)

Missa inte Kulturarvsdagen 2020, 11-13 september. Runt om i Sverige har lokala arrangörer ansträngt sig för att i år skapa trygga aktiviteter där deltagarna kan lära av historien. Temat för Kulturarvsdagen 2020 är Kulturarv och lärande – om lusten att upptäcka eller att inspireras av historien.

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd arrangeras för att bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. Såväl kulturmiljöer som kulturhistoriskt intressanta byggnader, anläggningar och personer står i fokus.

Ämnen

Regioner


LindeKultur är en fristående nyhets- och informationskanal för kulturlivet i Lindesberg. ● LindeKultur är den mest kompletta nyhetskanalen för kulturen i Lindesberg. ● LindeKultur är den mest kompletta evenemangskalendern för kulturen i Lindesberg. ● Vi följer kulturlivet i Lindesberg. Följ oss på lindekultur.se (c/o mynewsdesk.com).  ● E-postadress till redaktionen: info@lindekultur.seLindeKultur

About Elias ben Salem 908 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.